Frozen-Shade wrote:no uz chapu...Frozen-Shade wrote:2) proc ve verzi 0.2.6 (i v jinych) nejsou zadne aplikace proste jen nahej system? kdis jsem stahnul source 0.2.6 tam ten obsahuje mnoho aplikaci jen ja neumim programovat ani kompilovat..
Windows, NetBSD a dalsi systemy jsou vydavany jen se zakladnimi aplikacemi, nekomu to vyhovuje (mne), nekomu ne (tobe). Nicmene si dovedu predstavit, ze LiveCD verze 0.3 by mohlo prijit s predinstalovanymi OpenOffice, Firefoxem, Abiwordem atd. aby ReactOS ukazal, co uz dokaze. Lidi chteji vyzkouset co to umi a instalovat se jim to nechce.
Myslím si, že v základní verzi by měl ten systém být ještě holejší, než jsou normální widle. Věc, která se mi na tomhle systému líbí je, že zabírá na disku 30MB a že startuje 10s. Jedna z věcí, která mě na widlích děsně štve je, že když si je instaluji, tak nemám žádný výběr, a musím nainstalovat všechno včetně kalkulačky, min, exploreru, mediaplayeru a včetně Billem určených služeb. Ne vždy musí mít počítač tak velký disk aby se tam vešly i miny (viz můj notebook který má 1GB).
Samozřejmě že by měly být vydány i verze přeplněné (GPL) software, aby to lidé, co nechtějí, nemuseli instalovat.
Frozen-Shade wrote:2) proc ve verzi 0.2.6 (i v jinych) nejsou zadne aplikace proste jen nahej system? kdis jsem stahnul source 0.2.6 tam ten obsahuje mnoho aplikaci jen ja neumim programovat ani kompilovat..
Vy jste asi nepostřehl, že ROS má být plně kompatibilní s windows postavenými na technologii NT => jediný důvod, proč tam v současné době nefungují veškeré aplikace je prostě to, že ten systém ještě není zdaleka dodělán. Navíc neexistuje žádná metoda, jak tam dostat víc software (kromě nepoužití neudělaných API) - žádná kompilace pro tento systém neexistuje - kompiluje se stejně jako pro W$.