Indulási problémák

Moderator: Talley

Indulási problémák

Postby gyurman » Mon Nov 14, 2005 1:00 am

Szervusztok!

Láttam imitt-amott hozzászólásokat, hogy sajnos nem indul a reactos. Már induláskor kifagy. Valóban ez nagyon jellemző rá. De rájöttem, hogy nem szereti vagy a két ide kábelt, vagy nincs dvd támogatás a kernelben.
Ha kihúzom a 2. ide kábelt, akkor máris beindul a kis reactosom.
Nektek van dvd lejátszótok a gépben?
Vagy szerintetek hogyan fogja támogatni a dvd-t? Hogyan patkoljam meg?
Hali!
Gyu..
gyurman
 
Posts: 2
Joined: Wed Oct 12, 2005 8:23 pm

Postby Talley » Mon Nov 28, 2005 10:59 pm

Igen, ismert problema, hogy dvd-rom/ram/irokkal nem mukodik :S
Megprobalhatod a Windows drivereit bepatkolni, de nem hiszem, h mukodni fog mivel nincs megfelelo Transport Driver.
A 0.3.x-ben fixelve lesz. Addig is VMware vagy Qemu..

Talley
Talley
 
Posts: 7
Joined: Thu Sep 29, 2005 3:00 pm

Nehézségek

Postby ferkai » Mon Dec 19, 2005 3:23 pm

Sziasztok, nekem is lefagyott indulásnál, de az 1 IDE kábeles megoldás sem segített.Csak az oldotta meg a problémát, hogy egy SCSI illesztokártyát kivettem a gépbol. Úgy néz ki, hogy ez az oldal nem szereti az ekezetes betuket!
ferkai
 
Posts: 1
Joined: Thu Dec 01, 2005 2:33 pm

Postby ThomAce » Mon Feb 27, 2006 8:24 pm

Sziasztok!

Nekem az volna a problémám, hogy kicsiny gépemre próbáltam felerőszakolni a ReactOS-t (naná, hogy a ReactOS-t, nem is Vista-t :lol: ), csak éppen a telepítéskor kiírja, hogy found no bootable partition. :shock:
Ha meg éppen nem ezt írja ki, akkor meg valami olyasmit, hogy nem talált megfelelő merevlemezt. Ha belökök egy Win98-at, az látja. Bármelyik Linux (Suse 8, Mandrake 9, 10, Suse 9.3pro, RedHAT, Xandros) felmegy rá. Nem tudom mi lehet a gond vele. Az AMD64-emre még nem igazán akarom felrakni, mert sok munka van rajta, és nem igazán akarom kétnaponta szétbombázni az egész gépet.

A gépem:
Alaplap: Acorp 6M810C - Intel 810
CPU: 400MHz Cerka.
memó: 2db noname 128MB-os ram.
Winyó: 1db 40GB-os Maxtor ATA133-as winya.

Ha valaki tudja mi a gond, az kérem írja meg. Ugyan erre a gépre egyszer sikerült felvarázsolni, de aztán letöröltem, mert ez a gép tesztelgetésre van.

THX a Lot, C Ya
ThomAce
 
Posts: 1
Joined: Mon Feb 27, 2006 8:12 pm

Re: Indulási problémák

Postby coolkoon » Wed Jun 28, 2006 1:14 pm

gyurman wrote:Szervusztok!

Láttam imitt-amott hozzászólásokat, hogy sajnos nem indul a reactos. Már induláskor kifagy. Valóban ez nagyon jellemző rá. De rájöttem, hogy nem szereti vagy a két ide kábelt, vagy nincs dvd támogatás a kernelben.
Ha kihúzom a 2. ide kábelt, akkor máris beindul a kis reactosom.
Nektek van dvd lejátszótok a gépben?
Vagy szerintetek hogyan fogja támogatni a dvd-t? Hogyan patkoljam meg?
Hali!
Gyu..

Nézd, én úgy állok, hogy az alaplapomon nem megy a primary IDE csatorna, úgyhogy a 2-on van a HDD és a DVD-RAM/RW is. Persze én ezt úgy oldottam meg, hogy csináltam egy külön partíciót, és arra tettem a ReactOS-t :) .
ThomAce, neked meg azt ajánlom, hogy próbáld meg Linux mellé feltenni. Kb. nekem is úgy van, azzal a különbséggel, hogy nekem ezen a gépen van a Windows XP is, meg a Linux (Fedora Core 4), meg az összes többi adatom is. Viszont én úgy csináltam, hogy először feltettem a Windows XP-t, rá a Linuxot, és utána csináltam egy külön FAT32 partíciót a ReactOS-nek. Utána csak lehúztam az indítható ISO-t, feltettem egy CD-RW-re, és a telepítés utolsó pontjáig minden klappolt is. Utána hasonló volt a baj: found no bootable partition, insert floppy disk into drive A:, csak ez bajos volt, mivel az utolsó mechanikám vagy két éve romlott el, ezért még az irányító eszközét is kikapcsoltam a BIOS-ban. Így csak simán leállítottam a telepítést, és úgy döntöttem, hogy a Linux-os GRUB-ba teszem bele a ReactOS indítását is (amúgy állítólag csak akkor pofázik a ReactOS, ha egy működőképes boot record-ot talál, amúgy simán berakja a Freeloadert a boot sector-ba, azt hiszem). Ez megizzasztott (ugyanis nem volt meg a freeldr.ini, de aztán a Live ISO-ról leszedtem), de végül is meglett. Nem ördöngösség, csak a freeldr.sys és a freeldr.ini kell hozzá (mivel azt a telepítő nem másolja be a megfelelő helyre a megszakítás miatt ugye). Szóval csak létre kellett hozni egy bejegyzést a grub.conf-ban (Linux alatt), és bemásolni a freelrd.ini-t és a freeldr.sys-t arra a partícióra, ahova a ReactOS-t tetted.
Szóval ThomAce, egyelőre azt ajánlom, hogy tegyél fel oda valamilyen Linuxot. Utána a többi részletet még megbeszéljük, mert a pontos beállításhoz tudnom kell, hogy melyik partíción van a ReactOS.
Ha kell valami infó, ajánlom a http://www.reactos.org/wiki/index.php/HOWTO/boot_FreeLoader_from_GRUB#Method oldalt.
coolkoon
 
Posts: 10
Joined: Sun Jun 25, 2006 8:28 pm

Postby gyurman » Wed Jul 19, 2006 2:52 pm

Kipróbáltam a 3.0 -ás rc1-et
Ez már valóban csípi a DVD olvasót. Sajnos hardverfelismerésnél lefagy a gép. :(
gyurman
 
Posts: 2
Joined: Wed Oct 12, 2005 8:23 pm

Postby jency94 » Sun Jan 21, 2007 8:08 pm

Én még telepíteni se tudom a 0.3.0-t. Rendesen kiírtam CD-re. Azzal nincs baj, mert kipróbáltam egy másik gépen és azon müködött. Valamiért amikor telepíteni akarom a laptomra mindig ilyeneket ír ki: "Error boot sector" és hasonlók :roll: . Gépem: AMD K6+ 533Mhz 120MB RAM 4GB Winchester. Kicsit régi, tudom, de szerintem attól még mennie kéne neki.
jency94
 
Posts: 1
Joined: Sun Jan 21, 2007 7:31 pm


Return to Hungarian

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest