Page 1 of 1

ReactOS in Sun xVM Virtualbox, MET guest addons?

Posted: Wed Aug 05, 2009 5:59 pm
by foxofinfinety
ik heb een probleempje,
ik heb in Sun xVM virtualbox een virtuele computer "ReactOS" met (zoals de naam doet vermoeden) ReactOS (0.3.10) maar, de "Guest addons" doen het niet, en dat is jammer, want daarom doet muis-integratie het ook niet, en dat vind ik niet handig.

iemand enig idee hoe ik het aan het werk krijg?
het lijkt dat de virtuele computer een ADM processor gebruikt,
maar de guest addons voor ADM zijn 64bit, en ReactOS is 32bit.

daarbij, het is een programma, dus zolang guess addons niet werken, is het doel van ReactOS niet gehaalt!

Re: ReactOS in Sun xVM Virtualbox, MET guest addons?

Posted: Wed Aug 05, 2009 10:23 pm
by lollebol
Zou je misschien ook wat meer willen vertellen over "guest addons doen het niet" want je geeft ons maar beperkte informatie :(

Krijg je foutmeldingen voor/tijdens/na de installatie?
Krijg je misschien een BSOD?
Is de installatie gelukt, zie je een icoontje rechts in de taalbalk en werkt alleen de muis-integratie niet?

Het enige wat ik nu kan zeggen is dat bij de laatste versie (3.0.0, 3.0.1?) een aantal instellingen veranderd zijn waardoor de muis-integratie niet goed werkt in ReactOS. Probeer anders een van de laatste trunk builds om te kijken of dit al opgelost is.

Groetjes

lollebol

Re: ReactOS in Sun xVM Virtualbox, MET guest addons?

Posted: Thu Aug 06, 2009 11:58 am
by i386DX
Reactos 'ziet' je fysieke processor door Virtualbox heen. dwz als je systeem uitgerust is met een AMD-processor met de 64bit uitbreidingen, dan zal Reactos die zien, maar in feite doet dit er niet toe. Zoals je zelf al aan aanhaalt is Reactos enkel 32bit, dus moet je uiteraard ook de 32bit uitbreidingen installeren. Welk besturingssysteem heb je gekozen voor de virtuele machine waar Reactos in draait? Kies bij voorkeur Windows 2000.

Na installatie van Reactos:
Kies Devices/Install Guest Additions.
De setup zal niet automatisch starten, open dus zelf VboxWindowsAdditions.exe vanop de harde schijf (dus hier ook niet de 64bit versie)
Installeren en klaar!
foxofinfinety wrote:daarbij, het is een programma, dus zolang guess addons niet werken, is het doel van ReactOS niet gehaald!
Reactos is nog steeds in volle ontwikkeling en verkeert nog in Alpha status. Dwz er is wel meer dat (nog) niet werkt. Het zal wel nog even duren eer Reactos echt bruikbaar is...