Tento týden jsem zkoušel verzi ROS bootcd-40601-dbg, a byl jsem příjemně překvapen.
Build jsem zkoušel pod virtualBoxem s výchozími hodnotami, a zapnutou podporou zvuku AC97.
Zde jsou mé pocity:
+instalace bez problémů
+nezaznamenal jsem žádné grafické nesrovnalosti
+ROS padá oproti starším verzím spíše vyjímečně
+řada nabídek s nastavením je již funkčních
+zkoušel jsem nainstalovat firefox 2.0 a fungoval bezchybně
+do firefoxe jsem nainstaloval flash plugin a flash na stránkách fungoval také v pohodě, video na youtube šlo přehrát vcelku plynule, jen občas asi 5 mm okna překreslilo stránku a zůstalo viset, nic problematického
+-dále jsem zkusil instalovat zvukový ovladač AC97, mohl by se rovnou automaticky rozbalit do systémové složky(nebo by to mohlo být v popisu), zvukovku to našlo, ale zvuk stále slyšet nebyl(nečetl jsem podrobně diskuze, takže možná je to současný stav), navíc se video na youtube začalo neuvěřitelně sekat
-zkusil jsem nainstalovat jádro gecko do průzkumníka, ale nejenže mi to vypsalo hlášku, že momentálně není funkční, ale navíc se znefunkčnil download manager
Z pokroku ROS mám docela radost, a snad si najdu čas vytvořit alespoň nějaké reporty chyb. Podrobnější testování nabírá na smyslu, protože ROS je v základu už trochu stabilní, a chyby už nejsou tolik všudypřítomné.
Již nyní si dokážu představit praktické nasazení ROS jako internetového terminálu.