problem s instalaci

Moderators: preston, navaraf

Post Reply
siska
Posts: 4
Joined: Tue Jul 09, 2013 2:14 pm

problem s instalaci

Post by siska » Tue Jul 09, 2013 2:26 pm

Dobrý den,

mám takový drobný problém s instalací a byl bych vám vděčný kdyby jste mi někdo poradil. Můj pokus nainstalovat reactos končí na formátování disku. Vyberu si disk kam ho chci nainstalovat, dám zformátovat na FAT a spustit formátování. Naběhne mi obrazovka probíhá formátovaní a prázdný progress bar (Progress bar je prázdný celou dobu) . Potom to po chvíli skočí na obrazovku s hlášením at vytáhnu CD a restartuju PC že reactos není kompletně nainstalován. Po restartu se nespustí bootování. Moc tomu nerozumím a budu vděčný za každou radu. Díky

Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: problem s instalaci

Post by Black_Fox » Mon Jul 15, 2013 11:03 am

Zdravím a vítej na fóru :) Na jaké verzi se to děje? Je to 0.3.15 nebo nějaký noční build (číslo typu r59490)? Předpokládám, že se to děje na reálném hardwaru a ne ve VirtualBoxu. Jaká je konfigurace toho počítače?

siska
Posts: 4
Joined: Tue Jul 09, 2013 2:14 pm

Re: problem s instalaci

Post by siska » Tue Jul 16, 2013 10:14 am

ahoj, dÍky za přivítání. Je to verze 0.3.15. Ano na reálném HW. Ve virtualboxu jede v pohodě. Konfigurace PC: CPU: Intel Pentium 4 530; Grafika: Intel 82915G; Motherbord: Intel i915P; HDD: WD2500 (připojení přes satu). Stačí tak? :)

Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: problem s instalaci

Post by Black_Fox » Tue Jul 16, 2013 5:03 pm

Ještě by mě zajímalo, jestli je CD-ROM taky připojená přes SATA? Máš možnost vyzkoušet IDE/PATA disk, jestli to tak bude dělat taky? Pokud se problém nevyřeší, můžeš zkusit nějaké aktuální sestavení z http://reactos.org/getbuilds ? Možná tam oproti poslednímu vydání bude nějaké zlepšení.
Pak mě napadá, kolik dalších oddílů na tom disku je? Jaké systémy tam ještě žijí?

Pokud se problém nezlepší, nahlásíme chybu, ale na to bude potřeba co nejvíc informací. Máš ještě druhý podobně starý počítač, který bys s tímto mohl propojit sériovým kabelem? Mohl bych ti pak poradit, jak z tohoto "postiženého" stroje vytáhnout logy a z těch už by vývojáři mohli odhalit příčinu problému. Taky by pomohlo, pokud bys pomocí HWiNFO32 nebo něčeho podobného vygeneroval report o tom systému.

siska
Posts: 4
Joined: Tue Jul 09, 2013 2:14 pm

Re: problem s instalaci

Post by siska » Tue Oct 15, 2013 12:54 pm

Dobrý den, mam další drobný problém s instalací. Snažím se nainstalovat Reactos na CF kartu ( SanDisk CompactFlash 2.0GB) a z nějakého důvodu mi proběhne bootovani a následně zčerná obrazovka. Mohl byste mi prosím poradit případně napsat jaké informace ještě potřebujete?

Děkuji

Jan Šiška

Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: problem s instalaci

Post by Black_Fox » Tue Oct 15, 2013 10:06 pm

Zdravím, k tomuto problému bych určitě potřeboval vědět:
- jaké je číslo revize
- jak se systém dostane k té kartě (je v USB čtečce karet?)
- kdy zčerná obrazovka - při nastartování před instalací, po instalaci když by se měl nastartovat průvodce doinstalací ReactOSu...?
- jaká je konfigurace systému - přinejmenším model základní desky, jestli jsou připojené nějaké HDD, CD-ROM atd.

siska
Posts: 4
Joined: Tue Jul 09, 2013 2:14 pm

Re: problem s instalaci

Post by siska » Wed Oct 16, 2013 11:07 am

Dobrý den,
- číslo revize je 60684.
- CF karta je zapojena v IDE adaptéru (IDE2CF-B1).
- Obrazovka zčerná při instalaci ( objeví se "Loadink boot drivers", bílí pásek se načte až do konce a pote obrazovka zčerná). Když vydělám CF kartu z adaptéru tak se po načtení ovladačů instalace normálně spustí (objeví se "language selection").
- Konfigurace PC: Základní deska P4M80-M4, 1GB RAM, žádné další HDD není připojeno, CD-ROM připojen do portu IDE2, IDE adaptér připojen do portu IDE1.

Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: problem s instalaci

Post by Black_Fox » Thu Oct 17, 2013 10:49 am

Založil jsem na tento problém bug CORE-7517. Je téměř jisté, že vývojáři budou potřebovat nějaké další informace (ideálně i debug log) :) Budu dál informovat.

Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: problem s instalaci

Post by Black_Fox » Sat Nov 01, 2014 11:58 pm

Můžete vyzkoušet, jestli se ten problém děje ještě pořád? Brzy bude vydaná 0.3.17, tak třeba na ní.

Black_Fox
Posts: 1584
Joined: Fri Feb 15, 2008 9:44 pm
Location: Czechia

Re: problem s instalaci

Post by Black_Fox » Sun Mar 08, 2015 11:37 pm

Potřeboval bych buď vědět aktuální stav tohoto problému, jestli se to ještě děje nebo už je opraveno. Pomůžete mi s tím?
Vhodný obraz na vyzkoušení je ke stažení tady https://reactos.org/getbuilds - ideálně bootcd-<číslo>-dgb.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests