Bootovani nainstalovaneho systemu

Moderators: preston, navaraf

Post Reply
Teuzz
Posts: 3
Joined: Tue Mar 13, 2007 5:45 pm

Bootovani nainstalovaneho systemu

Post by Teuzz » Tue Mar 13, 2007 5:55 pm

Pokud spoustim nainstalovany system na VPC, Live CD na VPC nebo ostre Live CD, vzdy zamrznu zde:

http://www.imghosting.eu/view.php?img=reactos.jpg

Kdepak je chybka?

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston » Tue Mar 13, 2007 7:57 pm

VPC neni oficialne podporovano, vyvojari o problemu vedi, ale zda se, ze je to spis problem VPC nez ReactOSu. Vzhledem k tomu, jak je mezi vyvojari VPC oblibene, tak radeji nez cekat na opravu, bych zkusil qemu.
http://sourceforge.net/project/download ... ror=switch
pokud by nestacila rychlost, je mozne nainstalovat kqemu layer a pouzit prepinac -kernel-kqemu.

jestli budou se spustenim qemu problemy, rad poradim

Teuzz
Posts: 3
Joined: Tue Mar 13, 2007 5:45 pm

Post by Teuzz » Tue Mar 13, 2007 8:14 pm

Problém je v tom, že pokud bootuju klasické Live CD (tím ostre jsem myslel fyzické vypálené boot CD), tak tam zatuhnu taky.

Každopádně mrknu na qemu, rád bych se ROS podíval na zoubek a případně i napsal preview, je to přec jen zajímavý kus OpenSource :).

preston
Developer
Posts: 272
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:19 pm
Location: Prague, Czech Republic

Post by preston » Wed Mar 14, 2007 12:50 am

Od verze 0.3.0 prosel kernel ReactOSu vyznamnymi zmenami http://www.reactos.org/wiki/index.php/ChangeLog-0.3.1 . Alex odvedl skvelou praci. Mnoho veci bylo drive "hardcoded" a tyto casti byly nahrazeny skutecnym kodem, coz mnohdy zapricinilo regrese, takze se muze zdat, ze posledni verze je krokem zpet. Jednim ze znamych problemu je nemoznost nabootovat na nekterych procesorech AMD. Pro provozovani na skutecnem HW doporucuji spise verzi 0.3.0 nebo 0.2.9... 0.3.1 je urcena predevsim pro testovani ve VM.

Teuzz
Posts: 3
Joined: Tue Mar 13, 2007 5:45 pm

Post by Teuzz » Wed Mar 14, 2007 3:55 pm

Moje Pentium 4 je na procesor od AMD moc modré :) qemu zabral, casem se doberu k tomu, jak použít kqemu a bude to ok. Za těch prvních pár chvil jsem nadšený, protože něco, co se tváří jako Win 2000 (dostal mě třeba MSconfig) a má 20 MB je úžasné :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests