0.4.9 needs 8MB video buffer on Dell Optiplex GX270

Ask your support questions in here

Moderator: Moderator Team

Post Reply
middings
Posts: 1008
Joined: Tue May 07, 2013 9:18 pm
Location: California, USA

0.4.9 needs 8MB video buffer on Dell Optiplex GX270

Post by middings » Mon Aug 20, 2018 3:23 am

Release 0.4.9 hangs during boot on a Dell Optiplex G270 PC, says qbancoffee. See qbancoffee's posts in the "General Discussion and Feedback" forum starting here viewtopic.php?f=2&t=17319&#p132635 in the Real Hardware 0.4.9 topic. qbancoffee also says that changing the PC's "Onboard Video Buffer" setting from 1MB to 8MB in the PC's BIOS then re-installing ReactOS allows ReactOS to boot to the desktop.

See qbancoffee's bug reports CORE-14937, "ReactOS does not start when Video Buffer is below 5 MB on VirtualBox", and CORE-14936, "ReactOS does not start when Video Buffer is 1 MB".

qbancoffee reports that Microsoft Windows XP operates properly with the Dell Optiplex G270's original 1MB setting.

ctasan
Posts: 384
Joined: Mon Feb 24, 2014 7:02 pm
Location: Istanbul, Turkey

Re: 0.4.9 needs 8MB video buffer on Dell Optiplex GX270

Post by ctasan » Mon Aug 20, 2018 10:57 pm

I think we should switch into VGA mode in that situation.

qbancoffee
Posts: 8
Joined: Mon Aug 06, 2018 5:44 pm

Re: 0.4.9 needs 8MB video buffer on Dell Optiplex GX270

Post by qbancoffee » Sat Aug 25, 2018 6:30 pm

hi ctasan,

I tried your suggestion and entered VGA mode for the second part if the install.
unfortunately it hung in a similar fashion only this time there was no debug console. I'm going to try and generate a backtrace and
add it to the bug report.

qbancoffee
Posts: 8
Joined: Mon Aug 06, 2018 5:44 pm

Re: 0.4.9 needs 8MB video buffer on Dell Optiplex GX270

Post by qbancoffee » Sat Aug 25, 2018 7:45 pm

I've added another debug log to the bug report. This one was generated attempting to boot in VGA mode.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: DotBot [Crawler] and 2 guests